Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Lieky na chudnutie

27 okt Odoslal v Chudneme, diéta, Pre ženy, Radíme si navzájom, Skybová Katarína, Zaujímavosti, Zdravie | Komentáre vypnuté na Lieky na chudnutie
Lieky na chudnutie
 

Na našom trhu sa v ostatnom čase objavilo množstvo liekov a prípravkov, ktoré ponúkajú rýchly úbytok na hmotnosti a zaručené chudnutie.

medicine liekyPrípravky na chudnutie sú dostupné nielen v lekárni na lekársky predpis a tiež aj bez receptu, ale môžete si ich kúpiť napríklad aj v drogérii, v potravinách, prostredníctvom zásielkovej služby, cez internet alebo priamo od „vyškolených odborníkov“, ktorí obvykle v odbore redukcie telesnej hmotnosti a chudnutia nemajú žiadne skúsenosti a ani vzdelanie. V návode na užívanie prípravku na chudnutie sa vždy kladie dôraz predovšetkým na správne dávkovanie.

Ak si návod pozorne prečítate až do konca, obyčajne v závere, nájdete malými písmenkami odkaz a odporúčanie na súčasné dodržiavanie zdravej životosprávy. Nadváha a obezita je bilančný problém a bez zmeny životosprávy je účinok liekov na chudnutie veľmi malý. Žiadny liek na chudnutie, bez pomoci zmeny životosprávy, nedokáže sám vytvoriť taký deficit energie, ktorý by bol dostatočný na úspešné chudnutie. Ak by lieky na chudnutie fungovali sami o sebe, nemalo by viac ako 55 percent populácie nadváhu a počet ľudí s nadváhou a obezitou by každým rokom nestúpal. Nadváha a obezita je v 95 percentách všetkých prípadov bilančný problém príjmu a výdaja energie.

Keď sa „ulakomíte na bezbolestné chudnutie pomocou liekov a prípravkov na chudnutie“ bez diéty a pohybu, ľahko sa môže stať, že sa vaša váha nezmení a chudšia bude iba vaša peňaženka.

Autorkou článku je Katarína Skybová a prevzali sme ho zo stránky kompliment®, Inštitút redukcie a prevencie nadváhy.

Banner_015_938x341 zoštíhľovacia diéta

ĎALŠIE ČLÁNKY

Antioxidanty sú zdravé
Život v meste, každodenné a často stresujúce pracovné prostredie, nie úplne ideálne stravovacie návyky. Takto by sme mohli charakterizovať život moderného človeka v dnešnej uponáhľanej dobe. Hovoríme si, že každodenné povinnosti nám nedovoľujú dostatočne sa o seba starať. Výhovorka, vážení. Pravdou je, že na to, aby sme pre seba urobili možné maximum, stačí niekedy skutočne málo. V tomto prípade napríklad aj prekonať vrodenú pohodlnosť a prečítať si dostupné …

9 druhov najlepšej jarnej zeleniny a korenia sezóny
Medzi jarnú zeleninu a koreniny patria pažítka, kaleráb, špargľa, jarná cibuľka, hrachové sladké lusky, skorá kapusta, špenát, petržlenová vňať a potočnica lekárska. Na jar v čase ich zberu sú veľmi chutné, čerstvé a pôsobia aromaticky – upozorňuje profesorka Katarína Horáková, autorka viacerých knižných bestsellerov. Svojím pôsobením človeku zvestujú jar. Tieto druhy sú jednoznačne chutné, ale majú aj niečo navyše. Vybrali sme tie druhy zelenín a korenín, ktoré majú božské zloženie, lebo …

žena nadváha hmotnosť chudnutieIdeálna hmotnosť sa s vekom zvyšuje
Názory na telesnú hmotnosť sú zatiaľ sporne. Niektorí autori tvrdia, že index telesnej hmotnosti – BMI – by v dospelom veku nemal stúpať, iní sú toho názoru, že úmrtnosť starých ľudí s vyšším BMI je priaznivejšia. Odpoveď na túto otázku sa snažili nájsť desiatky štúdii vykonaných v USA i v Európe. Ich cieľom bolo zistiť vzťah medzi BMI a úmrtnosťou. Jedna zo štúdii v USA sledovala v rokoch 1984 – 1990 súbor zahrňujúci 7 000 mužov a žien vo veku 70 rokov a viac.

Facebook