Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Viac sily a pružnosti pre ňadrá, zadok a nohy

03 apr Odoslal v Chudneme, diéta, Horáková Katarína, Oddelená strava, Zaujímavosti, Zdravie | Komentáre vypnuté na Viac sily a pružnosti pre ňadrá, zadok a nohy
Viac sily a pružnosti pre ňadrá, zadok a nohy
 

Ak s obľubou oberáme čierne ríbezle priamo na kríčku, nemusíme sa obávať nedostatku vitamínu C. Už 200 gramov ríbezlí nás zásobí vitamínom C intenzívnejšie, ako hociktoré iné ovocie.

Príspevok je z pripravovanej knihy
Katarína Horáková – Oddelená strava: Krása prichádza z vnútra.

Naše telo z toho viacnásobne profituje:
• Tento vitamín krásy potrebujeme na sústavnú obnovu kolagénu v koži. Iba vďaka nemu ostávajú koža a väzivové tkanivá pevné a pružné.

• Vitamín C pomáha chrániť citlivé kožné bunky pred rôznym poškodením. Napríklad pred spálením slnečnými lúčmi, alebo pred stresom.

• Je známe, že kyselina askorbová, ako nazývame vitamín C, má dôležitú úlohu pri raste vlasov a pri tvorbe ich pigmentu.

Nezúfajme, ak nemáme radi čierne ríbezle. Bohaté na vitamín C sú aj kivi, plody červenej a žltej papriky, brokolica, citróny, pomaranče, grapefruity a jahody. Navyše, k ovociu treba jesť aj veľa bielkovín (na tvorbu kolagénu), tie nachádzame v syroch, vajíčkach, šošovici, sóji alebo v mliečno-kyslých produktoch. Zinok získavame zo syrov, celozrnných produktov, tekvicových jadierok a sezamových semien.

TIP
Štvortýždňová kúra vitamínom C, ktorý je vitamínom sily a pevnosti pokožky. Je ľahšia, ako si myslíme – cez deň si rozdelíme na jedenie jeden kilogram ovocia. Napríklad 0,5 kg jahôd a 3 stredne veľké jablká, alebo veľký cukrový melón, alebo tri väčšie kivi.

_________________________
ZACHOVAJME SI ZDRAVIE. Tí, ktorí hľadáte odpovede na rôzne zdravotné otázky týkajúce sa srdca, ciev, mozgu, detoxikácie organizmu, redukčnej či zoštíhľovacej diéty, ale aj mnohých ďalších tém zdravého životného štýlu a kuchárskych receptov, môžete ich nájsť v knihách z vydavateľstva Plat4M Books. Objednať si ich SO ZĽAVOU môžete TU. Nájdete tam knihy, ktoré by nemali chýbať v žiadnej rodine.

ČLÁNKY NA PODOBNÚ TÉMU

A AKÉ MNOŽSTVO
VITAMÍNOV POTREBUJEME?

Na takúto zdanlivo jednoduchú otázku nenájdeme jednoznačnú odpoveď, pretože v súčasnosti už vieme, že každý z nás má trochu odlišné potreby, vyplývajúce z odlišného metabolizmu či rozdielnej schopnosti reagovať na fyzickú alebo psychickú záťaž. viac

 

PREČO DÁVAŤ PREDNOSŤ VITAMÍNOM
PRÍRODNÉHO PÔVODU?

Je známe, že u väčšiny látok má zásadný význam ich pôvod. Mnohí odborníci sú toho názoru, že vhodnejšie sú vitamínové preparáty, ktoré sa pripravujú z výťažkov plodov bohatých na určitý vitamín. Napríklad acerola ako bohatý zdroj vitamínu C. viac

 

Facebook