Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

ČUČORIEDKY (3): Všetky kríky sa chytili

12 apr Odoslal v Horák Boris, Pre ženy, Radíme si navzájom, Záhrada | Komentáre vypnuté na ČUČORIEDKY (3): Všetky kríky sa chytili
ČUČORIEDKY (3): Všetky kríky sa chytili
 

01 čučoriedky blueberryMoja ďalšia púť za kvalitnou úrodou pokračovala o necelý týždeň po presadení kríkov. S napätím som sa ponáhľal na miesto výsadby a s radosťou som mohol konštatovať, že postup prác sme zvládli a vyzeralo, že všetky kríky sa chytili. Odteraz teda budeme spoločne sledovať výsledky úspešného zákroku.

Autorom článku je Boris Horák

Toto je tretia časť fotoreportáže, ktorej ostatné časti nájdete tu: 
ČUČORIEDKY (1): Čo robiť, aby perfektne rodili?
ČUČORIEDKY (2): Úprava terénu
ČUČORIEDKY (4): Kríky zakvitli!
ČUČORIEDKY (5): Kvietky sa zmenili na plody
ČUČORIEDKY (6): Ochutnávka prvých plodov

30. marec 2011

Pár slnečných dní spôsobilo, že puky na jednotlivých kríkoch sa začali pekne rozvíjať. Nápad z kvetináčmi a kontajnermi ponorenými do pôdy sa ukázal byť veľmi dobrý. Uvidíme, či nám to však neprinesie neskôr nejaké komplikácie. Budem musieť dávať pozor na to, aby sa pri polievaní do kvetináčov nedostávala normálna pôda. Navyše nesmierne dôležitá vec pri čučoriedkach je, že nikdy nesmie koreňová sústava vyschnúť. Je veľmi potrebné, aby rastliny boli pravidelne zalievané!

02 čučoriedky blueberry03 čučoriedky blueberry04 čučoriedky blueberry05 čučoriedky blueberry

 

 

 

 

 

8. apríl 2011

Príchod ku kríkom kanadskej čučoriedky nechal sa seba chvíľu čakať. Za desať dní od poslednej návštevy bolo vidieť poriadny pokrok. Jarné slnko s občasnými dažďami poriadne vytiahli zelené lístočky z drevinných výrastkov. Bol to krásny pohľad na dva druhy kanadskej čučoriedky – tri kvetináče s vyššími kríkmi vyzerajú ozaj perfektne. Nižší druh sa zatiaľ nerozvíjal natoľko a aj púčky s listami boli zatiaľ uzavreté. Tieto nižšie kríky už v minulosti krásne rodili, takže verím, že presadenie do kvetináčov bol aj v ich prípade dobrý krok.

06 čučoriedky blueberry07 čučoriedky blueberry08 čučoriedky blueberry

 

 

 

 

Detailné snímky ukazujú aktivitu čučoriedok s vyššími kríkmi a oneskorený vývoj nižšieho druhu.

09 čučoriedky blueberry10 čučoriedky blueberry11 čučoriedky blueberry12 čučoriedky blueberry

 

 

 

 

 

Kanadská čučoriedka je známa u našich susedov ako kanadská borůvka.

O účinkoch čučoriedok si nájdete aj TU.

_________________________________
PRAKTICKÉ RADY ZÁHRADKÁROM. Pestovaniu čučoriedok s množstvom praktických rád sa venujú aj dve publikácie z pera nestora slovenského ovocinárstva profesora Ivana Hričovského Rok v ovocnej záhrade a Osvedčené rady záhradkárom. So zľavou si ich môžete zakúpiť TU.

Facebook