Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Čajové zmesi proti ateroskleróze

31 máj Odoslal v Chudneme, diéta, Horáková Katarína, O knihe, Pre ženy, Radíme si navzájom, Recepty, testy, Zdravie | Komentáre vypnuté na Čajové zmesi proti ateroskleróze
Čajové zmesi proti ateroskleróze
 

Ako mať zdravé srdce a cievy v každom veku je úspešná kniha od profesorky Kataríny Horákovej. Upriamuje v nej svoju pozornosť na základné komponenty stravy, ktoré sú podstatné pre plnohodnotnú prevádzku cievneho systému. Predstavuje, čo potrebuje srdce a cievy, aby správne fungovali, ale aj čo je nevyhnutné na ich obnovu a optimálnu funkčnosť. 

Recepty na očistu ciev

tea čajČAJOVÉ ZMESI PROTI ATEROSKLERÓZE
Bylinné zmesi pôsobia na úpravu vysokého krvného tlaku a zároveň preventívne
aj proti kôrnateniu tepien. Striedavo ich pijeme niekoľko mesiacov. Vždy po mesiaci urobíme týždennú prestávku.

  • Čajová zmes č. 1
    150 g kvetov hlohu jednosemenného, 60 g listov medovky lekárskej, 40 g ruty voňavej, 150 g koreňa pýru 
plazivého, 50 g plodov jarabiny vtáčej.

  • Čajová zmes č. 2
    100 g fialky trojfarebnej, 50 g listov imela bieleho, 150 g listov púpavy lekárskej, 30 g kôry krušiny (nemusí byť),
150 g plody ruže šípkovej, 50 g benediktu lekárskeho.
  • Čajová zmes č. 3
    Po 30 g vňate kapsičky pastierskej a prasličky roľnej, 20 g vňate zlatobyle obyčajnej a po 10 g koreňa púpavy lekárskej, vňate ruty voňavej, vňate rebríčka obyčajného, vňate benediktu lekárskeho a 5 g vňate imela bieleho.

Dve lyžičky čajovej zmesi č. 1 a 2 zalejeme 4 dl vriacej vody a hodinu necháme lúhovať. Nápoj pijeme teplý, nalačno a v malých dávkach. Na obed a na noc si dáme pol šálky. 4 dl dávka je na jeden deň.


Dve lyžičky čajovej zmesi č. 3 dáme do 5 dl vriacej vody a necháme prikryté lúhovať asi 15 minút. Po precedení a vychladnutí čaj pijeme ráno a večer po jednej šálke.

Zdroj
Katarína Horáková: Ako mať zdravé srdce a cievy v každom veku

Eshop Zelený ježko

ĎALŠIE ČLÁNKY

dreamstime_xl_57059169Ovocná koža: pochúťka pre veľkých i malých!
Keďže sa blíži leto, ktoré bude plné čerstvého ovocia a zeleninky, ponúkam vám jeden skvelý recept. Je čisto ovocný – ale vyskúšať môžete aj zeleninovú verziu, milujú ho veľkí i malí. Môžete ho konzumovať kedykoľvek, v akomkoľvek množstve. Obsahuje veľa vlákniny, vitamínov, antioxidantov, podľa druhu použitého ovocia alebo zeleniny. Sušené ovocie z obchodu či kioskov v hypermarketoch je často „obohatené“ cukrom a inými pre zdravie nie najvhodnejšími prísadami a zdravému životnému štýlu nevyhovuje ani …

 trvalky záhrada kvetyTrvalky sú základným pilierom každej záhrady
Rodovo i druhovo sem patrí najviac rastlín, pochádzajúcich z rôznych kontinentov z oblastí rozdielnych klimatických a pôdnych podmienok. Na pôvodných stanoviskách sú súčasťou rôznych rastlinných spoločenstiev. Základný výber pri ich pestovaní podmieňuje práve znalosť pôvodných stanovísk, ktoré si môžeme premietnuť do našich pestovateľských oblastí. Slovensko má veľmi diferencovaný bioklimatický ráz a je predpoklad, že na našom území môžeme pestovať vybrané druhy trvaliek …

Veď sú to len bylinky…? Aj tie môžu škodiť!dreamstime_xl_44391609
Povieme si, že na bylinkách nemôže byť nič zlé a siahneme po nich pri rôznych zdravotných problémoch alebo preventívne. Myslíme si, že sú neškodné a nemajú žiadne (alebo len minimálne) vedľajšie účinky. Avšak mnoho bylinkových preparátov je k dispozícii v predajniach zdravej výživy alebo na internete, či na trhu bez toho, aby boli na nich uvedené informácie pre bezpečné používanie. Viete, ktoré bylinky a koreniny by sme mali určite vynechať v tehotenstve a počas dojčenia a prečo?

Lepší intímnypár žena muž život? Takto si intimitu užijete!
Nestačí len sem-tam ísť na prechádzku. Cvičenie povzbudzuje telo aj mozog a pomáha spaľovať kalórie. Skvelý na cvičení je fakt, že sa vám už po 15-20 minútach začnú uvoľňovať endorfíny, ktoré vyvolávajú pocity šťastia, spokojnosti. Optimálne je precvičovať pravidelne všetky svaly, a to i tie, na ktoré netreba posilňovňu, ani športový areál! Aké? Svaly panvového dna.
Kegelove cviky pomáhajú zlepšiť celkový zdravotný stav, zlepšia našu kontrolu nad močovým mechúrom a močovými cestami, i črevnými …

Facebook