Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Jablko je super liek

05 júl Odoslal v Horáková Katarína, Pre ženy, Radíme si navzájom, Zaujímavosti, Zdravie | Komentáre vypnuté na Jablko je super liek
Jablko je super liek
 

Jablká dodávajú extrémne veľa vitálnych látok. Napríklad vitamíny, enzýmy a málo kalórií (100 g = 55 kcal). Bunky dostanú čistú energiu, telo sa prečistí, spálenie tukov sa rozprúdi a naša látková premena bude opäť pracovať na plné obrátky. Výskumníci doteraz našli v jablkách vyše 300 substancií podporujúcich zdravie. Uvedieme najdôležitejšie účinky jablka.

Článok sme prebrali z blogu www.katarinahorak.com 
Autor článku: Katarína Horáková

Lepšie trávenie. Vlákniny ako celulóza a pektín pôsobia v tele ako čistiaca kolóna. Putujú ako dobrá metla po hrubom čreve a viažu na seba jedovaté odpadové látky a baktérie. Vlákniny splavujú jedy, odpadové látky a zvyšky látkovej premeny von z tela. Okrem toho upevňujú a cvičia svalstvo hrubého čreva a tak riadia produkciu exkrétov trávenia.

Žiaden hlad. Pektín sa v žalúdku nadúva a to spôsobuje, že máme dlhšie pocit sýtosti. Pri jablkovom pôste nepociťujeme pocit hladu. Okrem toho pektín na seba nadväzuje tuky a cholesterol – oba sa ľahšie dostanú von z tela.

Žiadna chuť na sladkosti. Ovocný cukor v jablku zabráni tomu, že dostaneme chuť na sladké. Udržiava hladinu cukru stabilnú a je tiež ideálnym tvorcom dobrej nálady.

Vyššia spotreba kalórií. Látková premena môže teraz pracovať na vyššie obrátky, lebo sa nachádza v neutrálnom, respektíve v alkalickom prostredí. Telo sa zvyčajne prekyslí kvôli nesprávnemu stravovaniu. Vtedy sa nazhromaždí množstvo odpadu a zvyšky látkovej premeny. Následkom toho spotrebujeme menej kalórií, pretože látková premena sa spomalí. Tuk ostáva v bunkách. Avšak ovocné kyseliny, predovšetkým kyselina jablčná (80 až 95 percent), pôsobia alkalicky, zbavia tkanivá kyselín a rozprúdia látkovú premenu. Opäť spotrebujeme viac kalórií a konečne zvíťazíme nad tukovými bunkami.

Menej prechladnutí. Výskumy ukázali, že ľudia, ktorí pravidelne jedia jablká, menej často prechladnú. Vitamín C v jablku podporuje obranný systém, dokáže však ešte viac: podporuje uvoľnenie tuku, prakticky otvára tukové bunky a posilňuje väzivové tkanivá.

Silné nervy. Horčík pôsobí upokojujúco a posilňuje nervy. Je to dôležité a presvedčíme sa o tom počas odtučňovacej kúry, lebo ostávame dobre naladení. Horčík je súčasťou enzýmov, ktoré štiepia molekuly tuku a transportujú ich von z buniek.

Menej vody. Draslík podporuje činnosť obličiek a vyplavuje prebytočnú vodu von z tela, dobrý je tiež na trávenie.

Facebook