Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Management diéty

13 nov Odoslal v Chudneme, diéta, Pre ženy, Radíme si navzájom, Skybová Katarína, Zdravie | Komentáre vypnuté na Management diéty
Management diéty
 

Ešte predtým, ako začnete prvý deň diéty, mali by ste si všetko vopred dobre premyslieť a byť na chudnutie pripravený. Hlavne preto, aby vás nezaskočili žiadne nepredvídané okolnosti a neprekvapili situácie, s ktorými ste nepočítali. 

Diétu nezačnite dodržiavať preto, že s ňou začala vaša kamarátka alebo preto, že je pondelok alebo prvý deň v mesiaci, ale až vtedy, keď je vám jasné ako bude vaše stravovanie vyzerať. Na začiatku diéty musíte mať jasnú predstavu, aký bude váš jedálniček počas najbližších dní. Poruke by ste mali mať dostatok receptov na diétne a nízkoenergetické jedlá, ktoré sú chutné, a ich príprava je rýchla a nenáročná. Vopred by ste mali mať vyriešenú aj otázku stravovania v práci a pripravené dostatočné zásoby diétnych potravín. Dobré je aj získať prehľad o reštauráciách, ktoré ponúkajú zdravé menu a mať istotu, že pri ich návšteve neporušíte režim diéty.

Počas chudnutia nenechávajte nič na náhodu a redukčný jedálniček si pripravte vždy aspoň na jeden deň vopred. Na začiatku diéty je dobré zapísať si naplánované menu, aby ste si večer, keď si budete robiť rekapituláciu, mohli skontrolovať, ako ste ho dodržali. Porovnaním plánovaného a skutočného jedálnička rýchlo zistíte, či ste stravovanie v rámci diéty dodržali. Keď bude plánovať a kontrolovať priebeh diéty, vaše chudnutie bude úspešné a nič ho neohrozí.

Autorkou článku je Katarína Skybová a prevzali sme ho zo stránky kompliment®, Inštitút redukcie a prevencie nadváhy.

Facebook