Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Rakytník – zdroj oleja výnimočného zloženia

Rakytník – zdroj oleja výnimočného zloženia
 

Varovné signály tela od profesorky Kataríny Horákovej je publikácia, ktorá vyšla vo vydavateľstve Plat4M Books v októbri 2011. Predstavme si krátky materiál s podtitulom Plody a semená rakytníka, v ktorom autorka upozorňuje na nevídané množstvo biologicky aktívnych zložiek “sibírskeho ananásu”.

Svetlooranžovým guľatým plodom sa tiež hovorí „sibírsky ananás“, a to nielen pre chuť podobnú tomuto exotickému ovociu, ale taktiež pre jeho podobné liečivé vlastnosti. Tieto neveľké guľôčky sú zdrojom nevídaného množstva biologicky aktívnych zložiek, preto ich tiež naši predkovia radi pojedali a vypracovali aj metódu získavania rakytníkového oleja. Získavali ňou čistý olej (98 percent) jasno oranžovej farby, charakteristickej chuti a vône, pričom sa zachovali všetky jeho blahodárne pôsobiace zložky.

Za studena lysovaný olej z plodov a semien rakytníka rešetliakového má vysoko regeneračné schopnosti. Predovšetkým ovplyvňuje rast tkanív pri poškodení kože a slizníc, čo je prospešné všetkým, ktorí neprijímajú dostatok mastných kyselín vo svojej strave (najmä od žien v menopauze až po vegetariánov).
_________________________________
V knihe autorka venuje rakytníku, jeho účinkom a výživovým hodnotám rozsiahly priestor. Čitateľ sa môže dozvedieť podrobnosti o jeho vnútornom užívaní, kozmetickom používaní, posiľňovaní vlasov a veľa ďalších zaujímavostí.

Viac nájdete na stránkach knihy Katarína Horáková: Varovné signály tela.


Autorkou tohto článku je profesorka Katarína Horáková. Viac sa o nej dočítate TU.

Prečítajte si aj:
Rakytníkový olej – reštaurátor zdravia
Rakytník rešetliakovitý – príklady použitia
Rakytníkový olej – jedinečná zmes antioxidačných látok
Rakytníkový olej – fyziologické účinky
Rakytníkový olej – produkcia a využitie

Plody a semená rakytníka – zdroj oleja výnimočného zloženia 

Facebook