Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

V ktorom ročnom období sa chudne najlepšie?

03 jan Odoslal v Chudneme, diéta, Pre ženy, Radíme si navzájom, Skybová Katarína, Zdravie | Komentáre vypnuté na V ktorom ročnom období sa chudne najlepšie?
V ktorom ročnom období sa chudne najlepšie?
 

Keď máte chuť a ste odhodlaní zlepšiť si postavu, začať chudnúť môžete v ktoromkoľvek ročnom období. To, čo je pre jedného v určitom ročnom období výhodou, u niekoho môže byť obmedzením.

Začiatok kalendárneho roka je vhodný čas na chudnutie pre tých, ktorí si dali novoročné záväzky a chcú ich čo najskôr splniť, alebo pre tých, ktorí majú veľkú nadváhu a do leta potrebujú schudnúť čo najviac. Ak viete, že na začiatku roka vás čakajú časovo náročné pracovné projekty, veľa služobných ciest, naplánujte si radšej chudnutie na obdobie, keď budete menej pracovne vyťažení a budete mať viac času na seba a na chudnutie.

Veľmi dobre sa chudne napríklad na jar, pretože predstava blížiacej sa letnej sezóny pôsobí motivačne. Jar však nie je vhodným obdobím na chudnutie napríklad pre tých, ktorí trpia sezónnymi alergiami. Alergici by si mali na chudnutie vyhradiť zimu a začať chudnúť buď koncom, alebo začiatkom kalendárneho roka.

Dobre sa chudne v lete, keď nám pri chudnutí pomáha aj pekné počasie. V tomto ročnom období je dostatok čerstvej zeleniny a ovocia, a väčšina z nás aj prirodzene uprednostňuje ľahšie a menej kalorické jedlá. V lete aj preto obyčajne nemáme problém s dodržiavaním diéty. Trávime viac času v prírode, viac sa hýbeme a športujeme.

Ak je leto ale príliš horúce, ľudia trpiaci vysokým krvným tlakom alebo inými srdcovocievnymi ochoreniami by sa do chudnutia púšťať nemali. Pre nich je lepšie, ak začnú chudnúť na jeseň. Jeseň je vhodným obdobím na chudnutie pre každého. Aj napriek takmer optimálnym podmienkam na chudnutie, v jeseni chudne oveľa menej ľudí ako na začiatku roka. Je to zrejme preto, že jeseň ľudí do chudnutia dostatočne nemotivuje.

Pri správne zostavenom redukčnom programe sa výsledky chudnutia dostavia vždy, bez ohľadu na ročné obdobie. Preto záleží iba na vás, kedy sa rozhodnete a začnete chudnúť.

Autorkou článku je Katarína Skybová a prevzali sme ho zo stránky website for audience, Inštitút redukcie a prevencie nadváhy.

Facebook