Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Silové cvičenie pri chudnutí

31 okt Odoslal v Chudneme, diéta, Pre ženy, Radíme si navzájom, Skybová Katarína, Zaujímavosti, Zdravie | Komentáre vypnuté na Silové cvičenie pri chudnutí
Silové cvičenie pri chudnutí
 

Kedy mám pri chudnutí zaradiť silové cvičenie? Na otázku odpovedá Katarína Skybová, autorka knihy Redukčná diéta – Ako chudnúť a nehladovať.

89792493Ak je chudnutie postavené na rozumnej redukčnej diéte s vhodným zastúpením živín a pravidelnom cvičení, prirodzeným výsledkom je redukcia tuku a zvýšenie podielu svalov na celkovej telesnej hmotnosti. Svaly sú pevnejšie a zlepší sa fyzická zdatnosť. Silové cvičenie v správnom objeme pomáha budovať svalové tkanivo a udržiavať jeho objem. V závere chudnutia pomáha formovať postavu a po ukončení redukčného programu udržať štíhlosť.

Cieľom silového cvičenia je udržať množstvo svalového tkaniva, prípadne podporiť jeho ďalší rozvoj. Svaly svojou vyššou metabolickou aktivitou prispievajú k udržaniu dobrého metabolizmu. Ak chcete, aby vaša postava zostala štíhla a nezmohutnela, postaviť udržiavací tréning výhradne na silovom cvičení, nie je najvhodnejšie riešenie. Kombinácia aerobného a anaeróbneho cvičenia v správnom vzájomnom pomere a v optimálnom objeme je efektívnejšia. Môže to byť napríklad beh alebo cyklistika dvakrát týždenne a jedenkrát posilňovacie cvičenie so záťažou.

Autorkou článku je Katarína Skybová a prevzali sme ho zo stránky kompliment®, Inštitút redukcie a prevencie nadváhy.

Facebook