Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Predstavujeme: Varovné signály tela

Predstavujeme: Varovné signály tela
 


Verme varovným signálom nášho tela! Sú ako požiarny poplach, výstražné znamenie, varovná zástava, ktorá nás upozorňuje, že ťažkosti sú už na dohľad. Pokúsme hlbšie spoznať náš organizmus, vedieť rozlišovať jeho vnútorné a vonkajšie prejavy a porozumieť varovným signálom jednotlivých častí tela a jeho orgánov. To je obsah najnovšej knihy od profesorky Kataríny Horákovej Varovné signály tela.

 

Naše telo si jasne a dôkladne zmapujme a pri varovnom signáli nájdime potrebnú obrannú zbraň, lebo aj sami sme schopní cielene predchádzať chorobám. Každý deň sa pozeráme do zrkadla, nuž prečo sa nepozrieť na seba dôkladnejšie? Malé telesné zmeny a ťažkosti sú väčšinou následkom našich nezdravých každodenných životných zvyklostí alebo sú dané životným prostredím.

 

Zmeny a ťažkosti by sme si mali viac všímať a brať ich vážne. V niektorých prípadoch môžu totiž signalizovať začínajúcu chorobu. Čím skôr ju odhalíme, o to rýchlejšie môžeme ľahkým zásahom zabrániť jej rozšíreniu, než sa stane veľkým problémom s ťažkými následkami.

Prečítajte si aj:
Srdce a cievy v ohrození 

O AUTORKE
Prof. RNDr. Katarína Horáková, DrSc., profesorka všeobecnej biológie Fakulty chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Počas pôsobenia na univerzite vychovala stovky odborníkov v oblasti mikrobiológie a biomedicínskeho inžinierstva. Popri pedagogickej práci sa roky výskumne zaoberala vyhľadávaním nových, biologicky aktívnych látok s antimikrobiálnymi, antioxidačnými a protinádorovými vlastnosťami. Bola vedúcou medzinárodných projektov v oblasti vývoja veľmi citlivých imunotestov, zisťujúcich neškodnosť potravín. Vychádzajúc z poznatkov v tejto oblasti sa začala hlbšie zaoberať aj štúdiom spôsobov správnej výživy a zdravého životného štýlu. Je autorkou mnohých vedeckých, odborných a vedeckopopulárnych publikácií. V súčasnosti prednáša a je garantkou odboru Starostlivosť o telesné a duševné zdravie na Univerzite tretieho veku Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

Za výsledky celoživotnej tvorivej práce autorke udelil Literárny fond prémiovú cenu za rok 2008, ako prejav uznania za jej prínos na rozvoji slovenskej vedy doma i v zahraničí.

Katarína Horáková je autorkou viacerých knižných titulov ako napríklad Umenie zdravo žiť (2009 Metro Media – rozpredali sa dve dotlače s celkovým nákladom 18 000 výtlačkov), Monitor zdravia (2005, Foxi – predalo sa vyše 25 000 výtlačkov), Oddelená strava I. (1998, Semic Media – v rokoch 1998 až 2005 sa predalo 130 000 výtlačkov v desiatich dotlačiach v slovenskej verzii a 56 000 výtlačkov v českej verzii), Oddelená strava II. A čo ďalej? (2001, Semic Media – vyšla v piatich dotlačiach v celkovom náklade 50 000 výtlačkov), Nebojme sa zdravia (2001, Semic Media – v českej a slovenskej verzii po 15 000 výtlačkov), Oddelená strava Recepty a diéty (2001, Semic Media – predávalo sa aj ako príbal k časopisu Ženský magazín za zvýšenú cenu a predalo sa vyše 26 000 výtlačkov), Oddelená strava Očistné kúry a diéty (2002, Semic Media – predávalo sa aj ako príbal k časopisu Ženský magazín za zvýšenú cenu a predalo sa skoro 30 000 výtlačkov) a ďalšie publikácie.

Varovné signály tela nájdete aj na Wikipédii.

Knihu Katarína Horáková: Detoxikácia organizmu si môžete objednať  tu: eshop@plat4mbooks.sk.

Katarína Horáková: Varovné signály tela (Plat4M Books, 2011)DETAILY O KNIHE

Katarína Horáková: Varovné signály tela
Srdce a cievy v ohrození

Vydavateľstvo
Plat4M Books

ISBN titulu
978-80-970747-0-8

EAN titulu
9788097074708

Názov publikácie
Varovné signály tela

Podtitul publikácie
Srdce a cievy v ohrození

Meno autora
Katarína Horáková

Počet strán
300 strán

Rozmery publikácie
135 x 190 mm

Žáner
Zdravý životný štýl / Zdravie

Väzba
Brožovaná väzba
Obálka má svietiaci nápis

MOC
11,90 € 

Termín expedície
Október 2011

Grafické stvárnenie knihy
iGor Kovár

Facebook