Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

ODDELENÁ STRAVA: Recepty a diéty

ODDELENÁ STRAVA: Recepty a diéty
 

Predstavme si ďalšiu z publikácií našej autorky Kataríny Horákovej ODDELENÁ STRAVA: Recepty a diéty. Kniha prvýkrát vyšla v roku 2001 vo vydavateľstve Semic Media a predalo sa z nej 62 000 výtlačkov v rámci prvého vydania a nasledujúcich šiestich dotlačí. 

Keďže knižka ODDELENÁ STRAVA II. A čo ďalej? (2001) bola obsahovo dosť rozsiahla a recepty, ktoré autorka avizovala v závere knihy ODDELENÁ STRAVA I. (1998), sa nezmestili do rozsahu, dohodla sa s vydavateľom, že k nej vydá samostatnú prílohu – samostatnú knižku.

Táto knižka ponúka recepty, ktoré zodpovedajú zásadám oddelenej stravy. Ide o pestrý výber jedál, ktoré si človek môže pripraviť rýchlo na z lacných a dostupných surovín aj u nás na Slovensku. Recepty sú jednoduché a podľa odozvy, ktorú knižka vyvolala, uspokojili aj náročných stravníkov. Kniha obsahuje popri vhodnej kombinácii potravín aj pestrý jedálny lístok na jednotlivé ročné obdobia a každý si určite nájde vyhovujúce jedlo podľa svojej chuti aj momentálnej nálady a podľa zdravotného stavu.

V receptoch autorka ponúka aj sladké a osviežujúce kombinácie štiav, jednoducho pripravovanú zeleninu s ľahkou zálievkou i krehké šaláty spojené s delikatnou príchuťou cestovín, zemiakov a ryže. Čitateľky tu nájdu recepty na rozličné čerstvé aj zmrazené pochúťky pre tých, ktorí si radi zamaškrtia na sladkostiach. Milovníci mäsitých jedál sa určite uspokoja s porciami pripravenými z rybích, kuracích a morčacích produktov. Okrem receptov jednotlivých jedál tu nájdeme aj kompletné diéty na podporu a zlepšenie látkovej premeny.

Po desiatich rokoch autorka túto úspešnú knihu renovovala a inovovanú a doplnenú verziu uvedie na knižný trh v septembri 2012 pod rovnakým názvom ODDELENÁ STRAVA: Recepty a diéty.

Katarína Horáková – ODDELENÁ STRAVA: Recepty a diéty
Z knižky sa predalo vyše 62 000 výtlačkov v rámci šiestich dotlačí za tri roky (2001, 2002 a 2003). Knižka sa predávala ako príbal s časopisom Ženský magazín, s publikáciou Oddelená strava II. A čo ďalej? a veľká časť nákladu samostatne.

Facebook