Close

Nie ste zaregistrovaný? Zaregistrujte sa a začnite používať.

lock and key

Prihláste sa do svojho účtu

Account Login

Zabudli ste heslo?

Nová kniha od autorky bestselleru Detoxikácia organizmu

23 okt Odoslal v Chudneme, diéta, Horáková Katarína, O knihe, Pre ženy, Radíme si navzájom, Zdravie | Komentáre vypnuté na Nová kniha od autorky bestselleru Detoxikácia organizmu
Nová kniha od autorky bestselleru Detoxikácia organizmu
 

Od uvedenia prvého vydania knihy profesorky Kataríny Horákovej s názvom ODDELENÁ STRAVA ubehlo už dlhých štrnásť rokov. Kniha vtedy urobila poriadny vietor na trhu a spolu s ďalšími vydaniami sa stala na viac ako päť rokov slovenským bestsellerom. Súčasťou tohto megaúspechu bola aj kniha ODDELENÁ STRAVA: Recepty a diéty. Bola jedným zo základných kameňov propagácie zdravého životného štýlu u nás a pomohla stovkám žien a mužov, ktorí sa rozhodli zlepšiť si kvalitu svojho života.

Katarína Horáková na začiatku tohto storočia ako uznávaná slovenská odborníčka na stravovanie v tejto sérii kníh skĺbila mnoho ukazovateľov, ktoré prinášali rukolapné výsledky. Tento trendový spôsob stravovania propagovala na základe vedeckých poznatkov a odborne vysvetlila prečo práve tento spôsob stravovania odporúča aj z hľadiska zdravého životného štýlu, kedy a ako je prospešný pre náš organizmus a čomu sa treba vyhýbať a vyradiť zo svojho jedálnička. Na základe výziev mnohých čitateliek jej posledných kníh nechala sa pred krátkym časom presvedčiť, aby inovovala svoje knihy s tematikou oddelenej stravy, doplnila ich o svoje najnovšie poznatky a skúsenosti a opäť ich uviedla na trh.

Táto knižka ODDELENÁ STRAVA: Recepty a diéty vám ponúka recepty, ktoré zodpovedajú zásadám oddelenej stravy. Ide o pestrý výber jedál, ktoré si môžete pripraviť rýchlo a z lacných a dostupných surovín aj u nás na Slovensku. Recepty sú jednoduché a každého – i náročného – stravníka uspokoja. V priebehu posledných rokov sa ukázalo, že zo všetkých druhov diét, ktoré sa prezentovali na našom i zahraničných trhoch, je  oddelená strava jednoznačne najzdravšia a najprirodzenejšia pre ľudský organizmu.

Autorka v knihe hovorí:

Neznervózňujme sa! Často so stravovaním úzko súvisí tiež psychický stres a depresia. Môžu sa prejavovať zníženou chuťou a menšou konzumáciou jedla alebo naopak pojedávaním veľkého množstva potravín, keď si jedlom tzv. „obaľujeme nervy“. Viac podliehame depresii na jeseň a v zime. Prispieva k tomu často pochmúrne a daždivé počasie, nedostatok slnečného svitu, skoršie stmievanie, obmedzená pohybová aktivita, jesenný posun času, ktorého následkom trávime viac času v šere a tme. Ak si uvedomujete, že váš spôsob stravovania ovplyvňuje stres a nie ste schopní sa ho zbaviť, rady nájdete v pripravovanej knihe Katarína Horáková ODDELENÁ STRAVA: Pomoc, nemôžem schudnúť alebo pribrať.

Jednotlivé ročné obdobia – najmä zima a leto – sa jednoznačne podpisujú na spôsob a kvalitu nášho stravovania. Avšak treba počítať s tým, že každý z nás je iný a má iné problémy s chudnutím či naopak s priberaním. Z tohto potom vyplývajú aj naše odlišné prístupy k stravovaniu. Pre všetkých však platí – vždy treba dávať pozor na zdravotnú nezávadnosť potravín. V tomto smere je rizikovejšie letné obdobie než zimné.

Všetky jedlá v tejto praktickej knihe majú uvedené energetické hodnoty pre jednu porciu.

Knihu si môžete s výhodnými zľavami objednať v internetových kníhkupectvách Martinus.sk, Gorila.sk a ďalších.

Facebook